Qualifier kick off

Geplaatst op


Dit pinksterweekend stond in het teken van voetbal. Oranje wist Engeland te verslaan in de halve finale van de Nations League. Helaas was Portugal op eigen grond net iets sterker en pakten de eerste Nations League titel. Voor Alexandria ’66 en DRL was alle focus op de start van het esports seizoen. Dit weekend vonden namelijk de eerste kwalificatie toernooien plaats van de Esoccer championship Rotterdam.

Over het weekend verspreid hebben zo’n dertig jeugdleden het tegen elkaar op moeten nemen. Jong tot oud was aanwezig tijdens deze bijzondere kick off. De spanning in de kantine was om te snijden. De spelers werden ingedeeld in een poule om te gaan strijden voor een plek in de knock out rondes. Naast de voetbal activiteiten achter het scherm verzorgde Rotterdam sportsupport de FIFA skillgames buiten. De spelers trotseerde weer en wind om zo’n hoog mogelijke score te halen. Dit was niet voor niks want de spelers ontvingen na de activiteiten een gepersonaliseerd fut kaartje met hun eigen score op de onderdelen precisie, schieten en snelheid.

 

Na de poulefase waarin iedereen ook nog naar buiten is geweest begon het echte werk pas. In deze alles of niet fase liepen de emoties hoog op. Bij Alexandria moesten er penalty’s genomen worden om te bepalen wie in de finale mocht spelen. Ook bij DRL waren de laatste tegenstanders aan elkaar gewaagd. De beslissende wedstrijd werd gespeeld op het grote scherm waardoor de druk nog een beetje opgevoerd werd en iedereen van spelers tot ouders de wedstrijd konden bekijken. Er werd meegeleefd alsof je in een stadion zat en iedereen heeft zijn eigen fut kaart gekregen. De winnaars hebben een mooi certificaat mee naar huis mogen nemen.

Het is aan de clubs om te bepalen welke spelers het team gaan vormen voor de competitie die begin september zal gaan starten. De finale van deze competitie vindt plaats tijdens Rotterdam gamesweek in Ahoy.